Index Servicii Afectiuni Despre noi Contact
Consult Tratament Colonoscopie Endoscopie Preturi
Endoscopie
1. Simptome ce indica necesitatea Endoscopiei
Este recomandat sa efectuati un examen endoscopic in cazul in care prezentati urmatoarele simptome: dureri abdominale sau toracice ; stari de greata si voma; confirmarea de diagnostic pentru: ulcer esofagian, gastric, stomacal, tumori, polipi; obstructie digestiva superioara; verificarea persoanelor cu antecedente familiale de cancere digestive; arsuri epigastrice ; diaree, suspiciunea unei boli intestinale ; sangerari de origine digestiva ; tulburari ale deglutitiei; testare pentru prezenta Helicobacter Pylori ; verificarea persoanelor cu antecedente familiale de cancere digestive; confirmarea de diagnostic pentru: ulcer esofagian, gastric, stomacal, tumori, polipi; obstructie digestiva superioara; verificarea persoanelor cu antecedente familiale de cancere digestive; diaree, suspiciunea unei boli intestinale .

2. In ce consta Endoscopia?
Endoscopia este procedeul de explorare detaliata a esofagului, stomacului si primei parti a intestinului subtire (duodenul) cu ajutorul unui aparat numit endoscop.
Traseul urmat de endoscop este urmatorul : se introduce prin cavitatea bucala si apoi urmeaza drumul firesc catre esofag, stomacul si duoden(prima parte a intestinului subtire – consecutiv in explorare stomacului).
De regulă se efectuează medicaţie antialgică şi/sau sedativă în scopul creşterii confortului explorării şi în acest caz este recomandabil ca pacientul să vină însoţit; în plus, nu este permisă conducerea maşinii timp de 6 ore

Durata eplorarii este de 5 - 7 minute. In timpul procedurii se poate efectua si testul HP (Helicobacter Pylori); de asemenea se pot preleva biopsii daca este necesar.
Timpul total al procedurii este de cca. 30 minute.

3. Endoscopia - investigatie medicala de calitate!
Endoscopia este un procedeu medical de importanta majora in diagnosticarea afectiunilor legate de sistemul digestiv. Avand in vedere scaderea calitatii alimentatiei in ziua de astazi (mesele neregulate, mese de tip fast-food) este recomandat efectuarea unei investigatii de asemenea natura la intervale de timp regulate. O importanta deosebita o reprezinta calitatea investigatiei propriu-zisa. Pentru a asigura calitatea unui serviciu medical trebuie avut in vedere experienta echipei medicale si aparatura de investigatie. Proctoclinic are unul dintre cel mai experimentat personal medical.

4. Pregatirea pentru Endoscopie
Este important ca medicul endoscopist sa cunosca bolile de care ati suferit anterior, interventiile chirurugicale si toate medicamentele pe care le folositi in mod constant;
Pacientul poate mănânca până cu 6 ore inainte, un mic dejun cu volum redus, fără grăsimi şi carne (pâine , brânză de vaci, lapte, caşcaval, produse de patiserie, ou).
Nu se vor bea lichide cel putin doua ore inaintea efectuarii procedurii.